4.16.2011

Rekabentuk Tempat Menunggu Bas Yang Unik & Kreatif

Saturday, April 16, 2011 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:










Baca seterusnya...

Keputusan Rasmi Pilihanraya Negeri Sarawak Mulai 8 Malam Ini

KUCHING – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjangka keputusan paling awal bagi pilihan raya negeri Sarawak akan diperoleh pada pukul 8 malam ini manakala keputusan terakhir dijangka diumumkan sebelum pukul 11 malam.

Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof berkata, ini berdasarkan keadaan semasa dan jika tidak berlaku sesuatu perkara yang tidak diduga.

Beliau berkata, SPR juga menjangkakan jumlah peratusan pengundi yang keluar akan meningkat berbanding pilihan negeri pada 2006 iaitu 63.2 peratus.

“Saya jangkakan di antara 65 hingga 75 peratus (keluar mengundi). Parti-parti bertanding begitu teruja kali ini. Tak pernah dalam sejarah pilihan raya negeri sampai 213 calon bertanding dan 41 daripadanya calon Bebas,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Mengenai dakwaan kehadiran pengundi hantu, Abdul Aziz berkata, masalah tersebut telah beberapa kali dibangkitkan tetapi sehingga kini masih tidak dapat dibuktikan.

“Sebenarnya pengundi hantu yang mereka maksudkan adalah orang Sarawak yang berada di luar. Bila mereka balik, orang tak kenal dan mereka itu yang disangka pengundi hantu,” katanya.

sumber : Kosmo




Baca seterusnya...

Zizan Raja Lawak Kemalangan Kecil

Saturday, April 16, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
PETALING JAYA: Pelakon komedi dan pengacara Zizan (Raja Lawak) terlibat dengan kemalangan kira-kira pada pukul 3 petang Jumaat.

Dia bagaimanapun dilaporkan tidak mengalami sebarang kecederaan dan akan muncul pada pertandingan Maharaja Lawak malam ini.

Perkara tersebut disahkan oleh pengurusnya, Marina Juki.

Kata Marina, insiden yang berlaku di kawasan Bangsar, Kuala Lumpur itu hanya melibatkan kemalangan kecil dan tidak mencederakan pelawak itu.

“Tiada apa yang serius. Hanya kemalangan kecil dan kami tidak apa-apa. Cuma cermin kereta Zizan saja yang pecah.

“Bagaimanapun, dia akan tetap meneruskan saingan dalam Maharaja Lawak malam ini,” katanya kepada mStar Online.


sumber : mStar Online

Baca seterusnya...

4.15.2011

Video Seram Kerusi Bergerak Sendiri

Friday, April 15, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:



Waktu malam memang sesuai layan video seram. Sebab tu TV sekarang banyak disajikan dengan drama seram ntahapahapantah. Bukak channel ni, drama seram,bukak channel ni pelakon menjerit kunun² takut.. bukak blog ni plak ada video seram. Ini pure punya seram ni, kerusi kaler pink tu bergerak sendiri ke belakang. Tak caya, tengok lah video tu kat bawah ni.. Jangan tak bleh tidur malam dah...






Baca seterusnya...

Agaknya Inilah Yang Dikatakan Kera di Hutan di Susukan

Friday, April 15, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:



sumber gambar : The Star

Baca seterusnya...

Stephen Ball - Lelaki Bertangan Gunting

Friday, April 15, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Biasanya kita lihat lelaki bertangan gunting hanya dalam filem kan. Kali ini real punyer lelaki bertangan gunting.

Lelaki bertangan gunting dalam gambar di atas bernama Stephen Ball, 54 tahun. Gunting yang disarung pada tangannya itu hanya sekadar pameran atau untuk menghadiri parti masquerade. Itu betul punya gunting tu.

Sebenarnya, Stephen Ball merupakan seorang pendaki gunung yang ekstrem. Malang tidak berbau, pada tahun 1999, Stephen telah jatuh dari ketinggian 2,000 kaki ketika mendaki gunung tertinggi di Amerika iaitu Mount McKinley. Masa tu dia terperangkap kerana berlaku ribut salji.

Kerana lambat diselamatkan dalam cuaca yang sejuk, Stephen kehilangan tangan kiri, jari & ibu jari tangan kanan, sebahagian hidung dan kaki kanan akibat dari frost bite.

So, sebab itulah dia pakai sarung tangan gunting khas yang lengkap dengan kapak ais untuk membolehkan dia mendaki gunung semula.

Mak aiii.. dah kena macam tu pun tak serik serik lagi. Kagum aku..





Ini gambar setahun sebelum Stephen mengalami kemalangan jatuh gunung.


sumber : Daily Mail

Baca seterusnya...

Video,Gambar SuperBus - Bas Unik Ala Limousin

Friday, April 15, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


DUBAI - Satu kumpulan pereka Belanda dari Universiti Delft TU termasuk bekas angkasawan negara itu, Wubbo Ockels berjaya mencipta bas unik yang bernilai AS$18.75 juta (RM56.70 juta), lapor sebuah akhbar semalam.

Bas unik itu umpama limousin tetapi ia mempunyai enam tayar dan boleh membawa 23 penumpang manakala panjang kenderaan tersebut adalah 4.57 meter.

Kenderaan tersebut boleh bergerak selaju 255 kilometer sejam, mempunyai 12 pintu, dijana dengan satu motor elektrik dan bateri litium polimer.

Bentuk luaran kenderaan itu yang aerodinamik membantu ia menggunakan bahan bakar dengan efisen.

Ketua jurutera reka bentuk bas itu ialah Antonia Terzi yang pernah bekerja dengan pasukan kereta lumba Formula Satu, BMW Williams.

Projek pembinaan bas itu mengambil masa selama tujuh tahun yang bermula pada 2004. - Agensi (Kosmo)


Lagi gambar & video superbus..










sumber gambar : Daily Mail



Baca seterusnya...

4.14.2011

Bagaimana Menguruskan Kucing-Kucing Yang Banyak

Thursday, April 14, 2011 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Bagi mereka yang suka membela kucing yang banyak tentu mengalami masalah untuk menguruskan kucing-kucing ni kan.

Gambar-gambar di bawah ni mungkin boleh membantu... hehe..








Baca seterusnya...

Video Budak China 4 Tahun Merokok Dalam Keretapi

Thursday, April 14, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:




Video ini memaparkan dua orang kanak-kanak China dipercayai lelaki dan berusia sekitar 3 hingga 4 tahun sedang merokok dalam kereta api.

Klip video itu mencetuskan perdebatan terbaru mengenai amalan merokok di China yang mempunyai kira-kira 300 juta perokok dewasa.

Imej itu mencetuskan kemarahan daripada penonton yang melihat gelagat budak tersebut di laman Netease.com yang merupakan web portal terbesar di China.

Namun, tiada maklumat yang diberikan berhubung ibu bapa budak tersebut dan destinasi kereta api tersebut. (Kosmo)




Baca seterusnya...

iPad 2 Percuma !

Thursday, April 14, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Dealmates kembali lagi! Kali ini dengan tawaran iPad 2 16GB Wifi dengan harga RM0. Ya, RM0 atau dalam erti kata lain percuma!

Bagaimana untuk memiliki iPad 2 dengan harga RM0 ?

Daftar guna facebook anda dan klik "Buy" iPad 2 tersebut dengan harga RM0 sahaja. Kemudian satu no sijil akan diberi melalui emel. Apabila tiba masa cabutan bertuah nanti, kita tengoklah siapa yang kena. Semua orang mempunyai peluang yang sama. Nama pun cabutan bertuah kan.

Dapatkan iPad 2 16GB Wifi percuma sekarang sementara deal masih berjalan.


Work or health? I choose health!


Baca seterusnya...

Malee Duangdee - Remaja Perempuan Paling Tinggi di Dunia

Thursday, April 14, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Inilah dia remaja perempuan paling tinggi di dunia, Malee Duangdee. Dengan ketinggian 6 kaki 10 inci , Malee Duangdee dinobatkan perempuan tertinggi di dunia oleh Guinness Book of World Records pada januari 2009 mengalahkan rekod yang dipegang sebelum itu oleh Elisany Silva dari Brazil yang tingginya 6 kaki 9 inci.

Malee Duangdee berasal dari timur Thailand.

At the age of nine, her mother, Ji, 40, took her to see a doctor because she noticed a difference between her daughter and her friends and she wanted to make sure there was nothing seriously wrong with her.

Medics found a brain tumour that was pressing on a nerve. This caused a hormone imbalance which meant she never stopped growing - and now she has to have an injection that costs £2,000 every three months to control her growth.


Lagi gambar...











sumber : Daily Mail


Baca seterusnya...

4.13.2011

Spyshots Proton Exora Turbo

Wednesday, April 13, 2011 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Gambar Proton Exora diatas dipercayai adalah model Proton Exora Turbo yang dikatakan bakal dilancarkan tahun ini.




sumber : paultan.org

Dengar cerita Proton Exora Turbo akan dilancarkan julai 2011 ni. Sama-samalah kita nantikan..


Sesape yg berminat nak beli Exora. Proton skang ada buat Exora VIP Test Drive Session. cekidout!


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik