2.05.2011

Model Basikal Mampu Milik Dari BMW

Saturday, February 05, 2011 by Mistaken Identity · 3 comments Baca seterusnya!
Labels:

Handle basikal tu dari BMW tu..jangan main-main..hehe sengihnampakgigi


Baca seterusnya...

2.03.2011

Hasil Seni Dari Paku

Thursday, February 03, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:







Baca seterusnya...

2.01.2011

Seorang Remaja Cipta 'Death Ray' Yang Mampu Membakar Apa Sahaja

Tuesday, February 01, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Ketika remaja lain sibuk layan facebook, Eric Jacqmain, dari Indiana US mencipat 'death ray' yang diperbuat dari gentiankaca piring satelit dan 5,800 cermin kecil.

'Death ray' itu mampu menghasilkan sinaran titik panas dari cahaya matahari dan dikatakan mampu membakar atau mencairkan apa sahaja.

Remaja ini menamakan ciptaanya ini - the R5800 solar 'death ray' dan telah memuat naik video demo keupayaan R5800 solar 'death ray'.

Lihat gambar dan video R5800 solar 'death ray' selepas ini..













sumber : daily mail


Baca seterusnya...

Bekas Ais Yang Kreatif

Tuesday, February 01, 2011 by Mistaken Identity · 3 comments Baca seterusnya!
Labels:
Nampak macam minum air rendaman gigi palsu jer kan, tapi sebenarnya ais tu berbentuk gigi drakula. Kena pulak dengan air sirap. Memang nampak macam minum darah je kan. yark!

Lagi gambar bekas ais yang kreatif dan cool.












Baca seterusnya...

1.31.2011

Budak Lelaki 7 Tahun Pemandu Monster Truck Termuda Di Dunia

Monday, January 31, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Budak lelaki ini namanya Kaid Olson-Weston. Baru berumur 7 tahun. Jika dilihat dari gambar di atas, nampak seperti budak ini saje bergaya di tempat duduk pemandu monster truck. Tapi sebenarnya, Kaid Olson-Weston adalah pemandu Monster Truck. Dan dia dinobatkan sebagai pemandu Monster Truck termuda di dunia! Syabas!






sumber : Daily Mail



Baca seterusnya...

Gambar Dari Perspektif Layang-Layang

Monday, January 31, 2011 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Ini bukan gambar festival layang-layang kat Pasir Gudang Johor tu, tapi ini gambar yang dirakam dari persepektif layang-layang..

Gambar akhir sekali ada tunjuk seorang pakcik meletakkan kamera pada tali layang-layangnya. Kamera itulah yang ambik gambar dari atas tu.








Baca seterusnya...

Teknik Baru Bergambar Di Tempat Perlancongan

Monday, January 31, 2011 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Krisis Mesir : Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia @NajibRazak

Monday, January 31, 2011 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Nota : Entri ini adalah repost (copy paste) dari blog ariff shah sebagai usaha membantu rakyat Malaysia yang berada di Mesir ketika krisis Mesir ini.

Semoga usaha yang kecil ini dapat memberikan impak yang besar.






Bila baca balik rentetan kejadian yang berlaku di Mesir sekarang ni, aku rasa sangat kesian kepada pelajar di sana. Aku faham sangat situasi mereka dan aku rasa apa yang mereka alami sekarang berpuluh kali lebih teruk dengan keadaan di Moscow. Aku juga teringat kepada segelintir pembaca blog.ariff yang juga merupakan pelajar kursus perubatan di Mesir dan juga kawan-kawan seangkatan di MAI ni yang kebetulan menghabiskan masa cuti musim sejuk di sana. Harap mereka semua ni dan seluruh rakyat Malaysia di sana selama.

Inilah nasib pelajar kita yang belajar di luar negara kalau ditempatkan di negara kelas kedua atau ketiga. Aku rasa satu hari nanti kerajaan patut menghentikan daripada menghantar pelajar ke negara-negara yang bermasalah dan hanya menempatkan pelajar di negara maju sahaja. Sebentar tadi aku baru dapat mesej melalui Facebook daripada seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Egypt berkenaan keadaan pelajar di sana dan aku rasa mesej ini perlu disampaikan kepada semua supaya kita tahu yang sepatutnya kerajaan kita perlu secepat mungkin menghantar bantuan dan mengeluarkan rakyat kita dari sana.

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

- Nadia

So what can you do now?

  1. Kalau ada Twitter, retweet this. Aku sengaja mention @NajibRazak dalam tajuk entri supaya everytime orang retweet, akan automatically mention nama dia. Click the retweet button. Lagi banyak, lagi bagus. It show’s that things are really serious there and we care.
  2. Reblog this. Copy paste dan post dalam blog. Time ni memang aku galakkan sangat-sangat untuk korang copy paste.
  3. Share this on Facebook.




Baca seterusnya...

1.30.2011

Lelaki Berjalan Atas Wayar Kereta Kabel

Sunday, January 30, 2011 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Lelaki dalam gambar di atas adalah akrobat yang terkenal dengan aksi lagak ngeri, Freddy Nock. Dia sebenarnya berjalan atas wayar kereta kabel di atas pergunungan Switzerland. Dan menambahkan lebih kengerian, aksi yang dilakukan pada ketinggian 5,200 kaki itu tanpa jaring keselamatan! Gila aa. Kalu jatuh memang mati katak aaa..

Lagi gambar..









sumber : daily mail


Baca seterusnya...

Keputusan Penuh Pilihan Raya Kecil DUN Tenang

(Entri ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa)

7.15pm Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar dalam lama Twitter mengucapkan tahniah kepada BN kerana berjaya mempertahankan kerusi tersebut.

Keputusan tidak rasmi menunjukkan BN mendapat sekitar 6,698 undi manakala PAS mendapat 2,963 undi.

calon BN, Mohd Azahar Ibrahim menang dengan majoriti 3,733 undi - meningkat 1,243 undi berbanding majoriti 2,492 undi pada 2008.

Calon BN juga menang undi Pos. Daripada 119 kertas undi pos yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Mohd Azahar memperoleh 115 manakala Normala memperoleh tiga undi. Satu undi pos ditolak.

Keputusan undi pos itu diumumkan oleh pegawai pengurus pilihan raya kecil, Md Asri Amir. di di Pusat Penjumlahan Undi di Dewan Serbaguna Majlis Daerah Labis petang ini.



6.36pm: Kg Sawah Bahru (S1): PAS - 55, BN - 212.

Setakat ini, BN mendahului dengan 1,484 undi berbanding PAS sebanyak 533.

6.34pm:
Bandar Labis Tengah: PAS - 801, BN - 365

6.31pm
SMK Kamarul Ariffin: BN - 365, PAS - 801.

6.27pm:
PAS - 1,136, BN - 634.

6.22pm Bandar LabisTengah (S4): PAS - 209, BN - 90

6.15pm
Bandar Baru Labis (S1): PAS - 123, BN - 64.

6.10pm: Undi pos (tak rasmi): BN - 115, PAS - 3, rosak - 1

6.05pm:
Tak rasmi: BN - 115, PAS - 3

Sebanyak 71.8 peratus atau 10,579 orang daripada sejumlah 14,753 pengundi berdaftar bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Tenang keluar mengundi sehingga proses pengundian ditutup pada pukul 5 petang ini.

Keputusan dijangka akan diumumkan pada pukul 8 malam ini.



Hari ini pengundi DUN Tenang bakal menentukan pemimpin DUN mereka, samaada calon BN Azahar Ibrahim, 30, bekas pembantu pegawai daerah dan calon PAS Normala Sudirman, 38, seorang bekas guru.

Seramai 14,753 pengundi berdaftar yang layak mengundi di DUN Tenang. Sehingga pukul 1 petang tadi, peratusan keluar megundi di N.05 Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang ialah 55.36 peratus atau 8,167 orang.





Pengundi Melayu mewakili 47.5 daripada jumpah penduduk diikuti oleh Cina (39 peratus), India (12 peratus) dan lain-lain (1.3 peratus).

Keputusan penuh pilihan raya kecil DUN Tenang dijangka akan diumumkan oleh SPR sekitar pukul 8 malam nanti.


sumber : malaysiakini.com & mStar Online




Baca seterusnya...

Liu Bolin, Artis Seni Yang Meniru Sesumpah

Sunday, January 30, 2011 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:

Cuba lihat gambar di atas. Ada nampak sesuatu yang pelik tak? Jika anda perhatikan betul-betul anda akan nampak satu bentuk tubuh manusia sedang berdiri di tengah-tengah gambar di atas. Itulah Liu Bolin, artis seni yang meniru konsep sesumpah. Lukisan pada bajunya menyamai latar belakang tempatnya berdiri kan. Tepuk tangan kepada dua orang pembantunya yang berjaya melukis dengan jayanya.



Untuk gambar di atas, Liu Bolin mengambil masa 3 bulan untuk menyamakan dirinya dengan Dragon Series in Beijing's Behei Park.

Lagi gambar Liu Bolin dekat ladang getah..









sumber : daily mail


Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik