11.13.2010

Video Aksi Lagak Ngeri Peluncur Lelayang

Saturday, November 13, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Peluncur lelayang? Entahlah. Aku main hentam jer untuk maksud Kite-Surfer. Lewis Crathern berjaya melakukan aksi lagak ngeri melompat melintasi Brighton Pier dengan menggunakan kite-surfer.

Dia menunggu selama kira-kira sebulan untuk melakukan aksi tersebut memandangkan aksi tersebut memerlukan angin dan ombak yang kuat.

Tahun lepas, Lewis Crathern melakukan aksi ngeri yang sama di Worthing pier.

Lagi gambar dan video...








sumber : daily mail

Baca seterusnya...

Sungguh Gebu Dan Montok.

Saturday, November 13, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Gambar-gambar berikut memaparkan aksi gebu dan montok. Sila pastikan anda tidak kantoi ketika melihat gambar-gambar ini.


Baca seterusnya...

11.12.2010

Cuma Satu Minit Sahaja Diperlukan Untuk Membaca Entri Ini

Friday, November 12, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

SEMINIT SAJA

Betapa
besarnya nilai wang kertas bernilai RM1 apabila dibawa ke masjid untuk disedekahkan;
tetapi betapa kecilnya kalau dibawa ke Mall untuk dibelanjakan!

Betapa
lamanya melayani Allah selama lima belas minit namun
betapa
singkatnya kalau kita melihat filem.

betapa
sulitnya untuk mencari kata-kata ketika berdoa (spontan) namun
betapa
mudahnya kalau mengata atau mengumpat
tanpa harus ber
f ikir panjang-panjang.

Betapa
asyiknya a pabila pertandingan bola dipanjangkan waktunya namun
kita
mengeluh ketika kh u tbah di masjid lebih lama sedikit daripada biasa.

Betapa
sulitnya untuk membaca satu helai Al-qur'an tapi
betapa
mudahnya membaca 100 halaman dari novel atau majalah yang laris.

Betapa
beria-ia orang untuk duduk di depan dalam pertandingan atau konsert namun
lebih senang berada di saf paling belakang
ketika berada di Masjid

Betapa
Mudahnya membuat 40 tahun dosa demi memuaskan nafsu b e rahi semata, namun
alangkah sulitnya ketika menahan nafsu selama 30 hari
ketika berpuasa.

Betapa
sulitnya untuk menyediakan waktu untuk solat 5 waktu; namun
betapa
mudahnya menyesuaikan waktu dalam sekejap pada
saat terakhir untuk event yang menyenangkan.


Betapa
sulitnya untuk mempelajari erti yang terkandung di dalam al qur'an; namun
betapa
mudahnya untuk mengulang-ulangi gosip yang sama kepada orang lain.

Betapa
mudahnya kita mempercayai apa yang dikatakan oleh surat khabar namun
betapa
kita meragui apa yang dikatakan oleh Kitab Suci Al - Quran.
Betapa
Takutnya kita apabila dipanggil Boss dan cepat-cepat menghadapnya namun
betapa kita
berani dan lamanya
untuk menghadapNya saat kumandang azan bergema.

Betapa setiap orang
ingin masuk syurga seandainya tidak perlu untuk percaya atau berfikir,atau mengatakan apa-apa,atau berbuat apa-apa .
Betapa kita dapat menyebarkan seribu
kelucuan melalui e-mail, dan menyebarluaskannya dengan FORWARD seperti api; namun
kalau ada e-mail yang isinya tentang
Allah betapa seringnya kita ragu-ragu, enggan membukanya dan menyebarkannya,

serta terus klik pada icon
DELETE
.


ANDA TERTAWA ...? atau ANDA BER
f IKIR- f IKIR. ..?
Sebar luaskanlah
& bersyukurlah
kepada ALLAH, YANG MAHA ESA,PENGASIH
DAN PENYAYANG.
Apakah tidak lucu apabila anda tidak memFORWARD pesan ini. Betapa banyak
orang tidak akan menerima pesan ini, kerana anda tidak yakin bahawa mereka
masih percaya akan sesuatu?

mudah-mudahan kita menjadi umat yg di rahmati allah.........


Baca seterusnya...

Gambar Lama Steve Jobs Dengan Apple-1

Friday, November 12, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Inilah gambar Steve Jobs, pengasas Syarikat Apple dan kawannya, Steve Wozniak bersama dengan Apple-1 yang dicipta pada tahun 1976. Menariknya, Apple-1 tiada monitor malah nak simpan satu lagu mp3 pun tak boleh. 8K memory je nak simpan lagu pekebendenya kan.


Gambar Apple-1, produk Apple yang pertama. Difahamkan hanya 200 buah sahaja Apple-1 dilancarkan pada tahun 1976, dan dari jumlah itu hanya ada beberapa buah sahaja yang masih tinggal hingga sekarang.

Ini pula Steve Jobs dengan produk terbaru mereka, iPad


Gambar Steve Wozniak terkini.



Baca seterusnya...

Kapal Terbang Kertas Lengkap Kamera & GPS Berharga RM39,885

Friday, November 12, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Percaya atau tidak, kapal terbang dalam gambar di atas dibuat dari penyedut minuman (straw) sebagai rangka dan dibalut dengan kertas, serta dilengkapi dengan kamera kecil ini berharga £8,000 atau RM39,885!

Kamera kecil yang terdapat pada kapal terbang kertas tersebut digunakan untuk merakam bumi dari ketinggian 27.4 kilometer di udara. Ia juga yang dilengkapi dengan sistem Perkhidmatan Paket Radio Umum (GPRS) untuk mengesan kedudukan kapal terbang kertas tersebut.

Kapal terbang kertas ini dicipta oleh sekumpulan peminat sains angkasa lepas di Britain iaitu Steve Daniels, John Oates dan Lester Haines.

Lagi gambar kapal terbang kertas..






Kapal terbang kertas tersebut diterbangkan dengan menggunakan belon yang diisi dengan gas helium.



Apabila sampai pada altitud 27.4 kilometer, belon helium itu akan meletup dan kapal terbang kertas tersebut akan terbang turun ke bumi.

Ini pula gambar yang dirakam dari kamera kecil pada kapal terbang kertas tersebut.

Kapal terbang tersebut mendarat kira-kira 160 kilometer dari lokasi pelancaran selepas dikesan dengan menggunakan perkhidmatan GPRS.



Baca seterusnya...

11.11.2010

White Lake Formula One Ring - Model Litar F1 Berskala 1/32

Thursday, November 11, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Litar F1 mainan di atas diberi nama White Lake Formula One Ring. Dengan skala 1/32 dan 145 kaki panjang, James-Michael Harlan mengambil masa hampir 3 tahun tuk menyiapkannya. Obses giler mamat ni!

Lagi gambar dan video White Lake Formula One Ring...












WHITE LAKE, Michigan - Seorang pereka ruang pameran dan peminat kereta, James-Michael Harlan di sini, Amerika Syarikat (AS) menghabiskan masa selama tiga tahun dengan mencipta litar permainan perlumbaan kereta Formula Satu (F1) sepanjang 44.19 meter, lapor sebuah akhbar semalam.

Dia yang berumur 39 tahun dan masih bujang membelanjakan sebanyak AS$6,000 (RM18,546) serta 7,000 jam untuk membina litar tersebut.

Litar setinggi 0.76 meter itu mengandungi empat lorong, tempat duduk grandstand, laluan berhenti kereta F1 dan jambatan.

"Saya mengendalikan perlumbaan malam dengan melibatkan kira-kira 30 orang," katanya yang menganggap ciptaannya itu sebagai luar biasa.

"Ia (mencipta litar itu) merupakan satu keseronokan dan saya akan menggunakannya dengan penuh kegembiraan selama beberapa tahun akan datang," tambahnya. - Agensi


sumber : daily mail

Baca seterusnya...

Gambar Anak Kura-Kura Berkepala Dua

Thursday, November 11, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Subhanallah... Anak kura-kura ini dilahirkan berkepala dua. Ia ditemui di taman akuatik Water World di Wuwei, timur China.

Sewaktu ditemui, anak kura-kura ini seberat 17g. Dan dikatakan semakin membesar kerana kedua-dua kepala itu berfungsi dan bermakna ia makan 2 kali dengan cepat.







sumber : Daily Mail

Baca seterusnya...

11.09.2010

Lagi Gambar Proton Inspira

Tuesday, November 09, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Difahamkan, ini merupakan model Proton Inspira 1.8 CVT. Bakal dilancarkan pada besok hari. Sama-sama kita nantikan.

Lagi gambar Proton Inspira..






sumber : forum lowyat

Baca seterusnya...

Tempat Parking Yang Selamat

Tuesday, November 09, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:






Baca seterusnya...

11.08.2010

Caitlin Burke, Peserta Wheel Of Fortune Yang Bertuah

Monday, November 08, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:

Caitlin Burke mungkin peserta Wheel Of Fortune (macam siri Roda Impian) paling bertuah dalam game show tersebut. Ini kerana hanya dengan satu huruf sahaja, Caitlin Burke berjaya menyelesaikan tekakata tersebut.

Dengan hanya huruf 'L', Caitlin Burke dapat meneka perkataan 'I'VE GOT A GOOD FEELING ABOUT THIS dan seterusnya memenangi percutian ke Caribbean.




Lagi video sedutan Caitlin Burke berjaya menyelesaikan tekakata tersebut...



sumber : daily mail

Baca seterusnya...

Gambar Interior Proton Inspira

Monday, November 08, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Gambar-gambar berikut adalah gambar interior Proton Inspira yang bakal dilancarkan tidak lama lagi.














sumber : move-auto.com.my

Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik