10.23.2010

McD Ambik MC

Saturday, October 23, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:


Baca seterusnya...

Video Anjing Pun Layan Parkour

Saturday, October 23, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:




Baca seterusnya...

Berat Mata Memandang, Berat Lagi....

Saturday, October 23, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:


Baca seterusnya...

10.22.2010

Lu lu, Anjing Yang Berjalan Persis Diva

Friday, October 22, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Anjing dalam gambar di atas diberi nama Lu lu. Lihat gaya ia berjalan. Dengan menggunakan 2 kaki dan siap pakai handbag lagi tak ubah macam model terdiva! :D






Baca seterusnya...

Tempat Sejuk Boleh Lah Buat...

Friday, October 22, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:





Baca seterusnya...

Produk Kreatif Lagi Inovatif. Kat Mana Ader Jual Yer?

Friday, October 22, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Mari kita mulakan pagi ini dengan idea-idea yang segar terbaek dari ladang! Produk yang kreatif, inovatif dan praktikal. Tapi di mana nak dapatkan produk camni yer? Adakah sekadar indah dalam gambar.











Baca seterusnya...

Beg Udara (Airbag) Untuk Penunggang Basikal

Friday, October 22, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:


Saksika video bagaiman airbag ini berfungsi apabila berlaku perlanggaran..




Baca seterusnya...

Video Chimpanzi Serang Kereta Polis

Friday, October 22, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:





BANDAR RAYA KANSAS - Seekor cimpanzi betina seberat 136 kilogram (kg) yang merayau-rayau di sekitar bandar raya ini dan merempuh sebuah kereta polis berjaya dipujuk masuk semula ke dalam sebuah kurungan oleh tuannya.

Seorang pegawai polis, Kapten Rich Lockhart memberitahu akhbar The Kansas City Star bahawa pihaknya menerima panggilan telefon pada tengah hari Selasa lalu bahawa seekor haiwan berkeliaran beberapa kilometer dari Zoo Kansas.

Menurutnya, haiwan peliharaan itu berkeliaran selepas ia berjaya memutuskan rantai kakinya.

Pegawai polis itu menyatakan, usaha untuk menembak haiwan itu dengan ubat pelali menemui kegagalan.

Haiwan itu memanjat bonet sebuah kenderaan polis dan menumbuk cermin penumpang sebelum ia melarikan diri.

Pemilik haiwan tersebut berjaya memujuk cimpanzi yang bernama Sueko itu ke dalam sebuah kurungan.

Pegawai polis itu menyatakan pemilik haiwan tersebut disaman kerana menyimpan cimpanzi dalam kawasan bandar raya. - AP


Baca seterusnya...

10.21.2010

Terdapat Serangga Dalam Susu Anlene Gold

Thursday, October 21, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Nota : Maklumat ini diperolehi dari forward emel. Hanya sekadar mahu berkongsi dengan pembaca sekalian. Kita sebagai pengguna berhak mengetahui. Dan maaf jika maklumat ini tidak benar


Subject: FW: Produk Anlene Gold ada serangga dalam paket

Assalamualaikum / Selamat Sejahtera,

Ini adalah kisah benar yang berlaku kepada diri saya & isteri pada hari Sabtu (25 September 2010). Saya menyuruh isteri saya membeli satu rumusan susu produk Anlene Gold disebuah kedai runcit (lebih kurang jam 12.20tghr) kerana doktor menasihatkan bapa saya untuk minum susu Anlene Gold untuk menguatkan tulang kakinya yang telah di diagnosis perlukan banyak kalsium bagi membantu pemulilhannya

Apabila tiba di Hospital Selayang petang hari yang sama, saya pun membuka rumusan susu yang disebut diatas tadi untuk minuman bapa saya. Begitu terkejutnya saya melihat apabila terdapat beberapa warna hitam & kelabu dalam rumusan susu tersebut. Kerana rasa was-was saya pun mengambil sudu lalu mencedok sedikit demi sedikit rumusan susu tersebut, Hasilnya saya mendapati beberapa serangga yang telah mati ada didalam rumusan susu tersebut.

Oleh kerana tidak berpuas hati dengan situasi diatas, saya terus menelefon no talian khidmat pelanggan di belakang pek rumusan susu itu. Seperti biasa, sistem khidmat pelanggan di Malaysia ini hanya indah khabar dari rupa. Disebabkan saya menelefon pada hari Sabtu, maka sistem khidmat pelanggan telah ditutup dan hanya dibuka pada hari kerja sahaja. Ini lebih membuatkan saya semakin tidak berpuas hati kerana adakah kita akan terus ditipu sebegini oleh peniaga. Saya terpaksa meninggalkan mesej ke dalam sistem tersebut & mengharapkan bahawa mereka akan menelefon saya kembali diwaktu bekerja mereka. Saya merasakan itu tindakan yang belum pasti akan dibuat oleh pihak mereka.
Sila lihat gambar yang telah saya 'attached' kan diatas sebagai bukti dakwaan saya ini. Jika anda prihatin terhadap perkara ini, tolong sebarkan kepada semua rakan-rakan, saudara-mara, ibu-bapa anda untuk mengelakkan perkara ini terjadi kepada anda. Kita perlu gunakan kuasa pengguna kita agar hak-hak kita sentiasa terpelihara. Jangan hanya terpedaya dengan iklan-iklan di televisyen tentang semua produk mereka tetapi sebenarnya mereka menipu kita secara tidak sedar.

Sebagai bukti, berikut adalah makluman tentang paket rumusan susu yang telah isteri saya beli:

Nama Produk: Anlene Gold
Harga Produk: RM23.90
Tarikh Luput: 19/11/2011
Dipek oleh: Fonterra Brands ( Malaysia ) Sdn. Bhd,
Lot 12, Subang Hi-Tech Industrial Park,
Batu Tiga , 40300 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan , Malaysia .
Saya juga ingin maklumkan yang saya tidak ada kepentingan dalam mana-mana pihak lain (pesaing) kepada produk ini. Saya hanyalah pengguna biasa yang terpedaya oleh tipu-daya pihak peniaga. Untuk membuktikan yang saya tidak menipu sesiapa pun, saya letakkan no. telefon saya dibawah & anda boleh mencari saya di wangsa maju seksyen 1.

Sekian, Pengguna yang ditipu...


Lihat gambar bukti terdapat serangga dalam Susu Anlene Gold










Baca seterusnya...

Stewie, Kucing Terpanjang Di Dunia

Thursday, October 21, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Kucing di atas diberi nama Stewie. Dan merupakan kucing terpanjang di dunia dengan kepanjangannya 1.23 meter! (dari hujung hidungnya ke hujung ekor). Berusia 5 tahun. Rekod kucing terpanjang di duni sebelum ini adalah 1.21 meter.


Saksikan video Stewie,kucing terpanjang di dunia..









Baca seterusnya...

Ikan Piranha Gergasi Dalam Siri River Monsters

Thursday, October 21, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:

Hari tu layan River Monsters kat Astro, ada tunjuk yang Jeremy Wade (hos River Monsters merangkap pemancing,penangkap ikan pro) berjaya tangkap ikan piranha gergasi. Memang besar giler ikan tu. Dan juga menakutkan dengan gigi-gigi dia yang tajam.

Yang bestnya, banyak kali juga dia cuba tangkap ikan tu tapi asyik terlepas, last sekali Jeremy Wade pergi jumpa bomoh afrika kat kampung tu. Lepas tu terus dapat tangkap. haha..

Laporan dari kosmo..
LONDON - Seorang pemancing, Jeremy Wade berumur 52 tahun menangkap seekor ikan mirip piranha sepanjang 1.52 meter dan berat 45.39 kilogram di Sungai Congo, Afrika, lapor sebuah akhbar semalam.

Ikan itu mempunyai 32 batang gigi yang saiznya sama dengan ikan jerung putih. Ia ditangkap dengan joran 90.7 kilogram dan menggunakan umpan seekor ikan air tawar, baru-baru ini.

Ikan itu merupakan spesies ikan harimau Afrika yang terkenal kerana menyerang manusia dan buaya.

Pemancing itu yang merupakan hos program River Monsters di stesen televisyen ITV berkata, dia mengambil masa lapan hari sebelum berjaya menangkap ikan itu.

"Ia merupakan seekor ikan yang amat berbahaya untuk dikendalikan. Jika anda tidak berhati-hati, ikan itu dengan mudah akan memutuskan jari anda," katanya. - Agensi


Lagi gambar ikan piranha gergasi tersebut...







Baca seterusnya...

10.20.2010

Harga Proton Inspira (Price Leaked)

Wednesday, October 20, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels: ,
Blog autoinsidermalaysia telah mengeluarkan gambar bocor (leaked) harga proton Inspira. So, harga dah tau, sesape yang berminat dengan Proton Inspira tu bleh aa mula menabung dari skang. hehe.. jelir




kredit : autoinsidermalaysia
Baca seterusnya...

10.19.2010

Video "Paper Cut" Kisah Percintaan Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

Tuesday, October 19, 2010 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
Jika anda berminat untuk mengetahui kisah cinta antara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina, bagaimana ia bermula hingga membawa ke perkahwinan antara mereka berdua, video di bawah ini membongkar segala-galanya. Tapi video ni bukan lakonan semula tapi dipersembahkan dalam bentuk "paper cut". Ala..macam iklan maxis tu.

Bila tengok video ni, sweet jer...senyumkenyit





Baca seterusnya...

Chelsea Datang Malaysia 21 Julai 2011

Tuesday, October 19, 2010 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
kredit : www.top-footballer.com

Ini mungkin berita baik untuk peminat kumpulan bolasepak Chelsea di Malaysia. Pada 21 julai tahun depan, Chelsea akan datang ke Malaysia dan akan berentap dengan Pilihan Malaysia (Malaysia XI) di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada 21 Julai tahun depan.

Dengan kedudukan Chelsea di tangga pertama dalam Liga Perdana England tahun ini, tentu sekali peminat Chelsea di Malaysia tidak sabar-sabar untuk berjumpa dengan pemain kesayangan mereka.


Chelsea sah datang Julai tahun depan

19/10/2010 5:51pm

KUALA LUMPUR 19 Okt. - Peminat Chelsea di negara ini berpeluang untuk menyaksikan sendiri kelibat pasukan kesayangan mereka apabila gergasi bola sepak Liga Perdana England itu mengesahkan akan berentap dengan Pilihan Malaysia (Malaysia XI) di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada 21 Julai tahun depan.

Penyandang juara Liga Perdana England itu memilih Malaysia sebagai antara destinasi untuk menjalani perlawanan pramusim iaitu sebagai persiapan sebelum menghadapi musim baru 2011/2012 dan pengumuman tersebut dibuat semalam. - Utusan



Baca seterusnya...

Mamak! Roti Bakar 9,852 keping!!

Tuesday, October 19, 2010 by Mistaken Identity · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
"mamak! roti bakar 9,852 keping!"

"ayo yo yo..mau buat apa roti bakar sampai 9,852 keping?"

"mau buat hadiah untuk ibu mertua!"


Percaya atau tidak, gambar potret di bawah ini adalah hasil dari 9,852 keping roti bakar!

Laura Hadland, 27, seorang kurator muzium telah menjadikan 9,852 keping roti bakar untuk membentuk potret ibu mertuanya. Laura berbuat demikian sebagai hadiah hari lahir ke-50 tahun untuk ibu mertuanya

Laura dibantu oleh 40 kawan-kawannya bagi memastikan potret itu berjaya disiapkan.

Difahamkan, potret besar dari roti bakar itu telah dinobatkan dalam Guinness World Record sebagai mosaik terbesar roti bakar.






sumber : Mail Online


Baca seterusnya...

Cara Parking Kereta Tuk Elak Kecurian

Tuesday, October 19, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:




confirm takde orang curi punyer! hehe..
sengihnampakgigi

Baca seterusnya...

10.18.2010

Proton Vios?? Satu lagi Projek Rebadge Proton Ke?

Monday, October 18, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Sejak biler Proton keluarkan model Vios? Atau aku yang ketinggalan maklumat. Setahu aku Proton tak pernah bekerjasama dengan Toyota untuk projek rebadge Toyota Vios jadi Proton Vios. Mitsubshi Lancer jadi Proton Inspira tu ada la.

hmmm.. tak faham apa aku cakap? Baca petikan berita di bawah.



so, sudah faham. utusan oh utusan....


idea asal : selangor2u.com

berita dari utusan online



Baca seterusnya...

Ini Gajah Ke Panda??

Monday, October 18, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:





sumber : gracefull.all@hotmail.com



Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik