1.09.2010

Jawapan teka teki..

Saturday, January 09, 2010 by Mistaken Identity · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:
Ini jawapan untuk teka teki entri sebelum ni...

1. burung sedang tutup telinganya

2. daun teh

3. keranda

4. motor sebab ada tongkat

5. ikan jadi banyak sebab manusia x makan

6. meter bas

7. ikan jaket

8. kerana anak itu perempuan

9. buah dam

10. ikan

11. mancis

12. umur anda

13. perkuburan

14. Anas

15. Negara Bahrain

16. solat maghrib masbuk

17. sembahyang mayat

18. main dam haji

19. setapak

20. bola golf

21. spesies jerung sebab paus adalah mamalia


haha....



Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.




Baca seterusnya...

Kalu anda terer, jawap teka teki ni...

Saturday, January 09, 2010 by Mr PenyuBiru · 2 comments Baca seterusnya!
Labels:
1. seekor burung sedang terbang lalu terserempak dgn sebuah
kapal terbang di udara. Tiba2 burung itu jatuh ke bawah. Kenapa?

2. pokoknya di atas bukit daunnya di dlm air. Apakah dia?

3. dlm banyak2 kenderaan, kenderaan apakah penumpangnya sorang
ttp pemandunya ramai?

4. manakah yg lebih tua antara kereta dan motosikal?

5. kalau manusia jadi ikan, apakah yg akan terjadi kpd ikan?

6. Bas Parkmay sedang bergerak ke Seremban dgn membawa sorang
datuk, seorang wanita dan seorang pelajar. Tiba di Seremban, siapakan
yg turun dulu?

7. ikan apan yg sentiasa sejuk?

8. Amin dan Aminah mendapat anak. Kenapa mereka menamakan anak
mereka Afifah ?

9. buah apa yg kita langkah dulu sebelum makan ?

10. dlm banyak2 haiwan, haiwan apa yg x pernah duduk ?

11. lepas satu hilang, satu lagi hilang. Akhirnya tinggal ibu yg
malang. Apakah itu?

12. andaikan anda seorang konduktor bas. Bas itu pergi ke satu
stesen, 5 org diambil. Di stesen kedua, 2 org turun dan 7 org naik.di
stesen ketiga, 3 org turun dan 8 org naik. Soalannya, berapakah umur
konduktor bas itu ?

13. apakah tempat ini ? semua memakai uniform dan tidak pernha
berkurangan malahan semakin bertambah

14. emak anas ada 5 org anak. Abu, Ali, Ahmad, dan Azizi.
Siapakah anak kelima?

15. apakah Negara yg banjir dulu sebelum hujan?

16. apakah solat yg ada 3 tahiyat?

17. apakah solat yg x de tahiyat

18. bagaimana utk naik haji jika x ade duti?

19. apakah tempat yg terkecil di dunia?

20. dlm banyak2 bola, bola apa yg pemainnya hormat?

21. apakah spesies ikan terbesar di dunia?


jawapanya...tungguuuu...hehe kenyit





Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.




Baca seterusnya...

1.08.2010

Layan Cerita Senggal Sekejap

Friday, January 08, 2010 by Mistaken Identity · 5 comments Baca seterusnya!
Labels:
Lawak 1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri: Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri: Buku bank abanglah..


Lawak 2
Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????


Lawak 3
Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?

Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk........ Benci .........


Lawak 4
3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!


Lawak 5
Citer ni member aku yg beritau. Sampai nak pecah perut dibuatnya. It happen at Jalan Loke Yew. Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru jer balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler tapi memang dia betul-betul mabuk. So masa on the way home she got blocked from the police officer and asked for her driving license and so on but unfortunately at the same time tu, there was an accident happen a cross the road. Quite major jugaklah accident and the policeman leave her and rushed to the accident scene.So this stupid girl dah gabra tak tahu nak buat camne, she just ran off back to her car and head straight back home in Klang.

So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan polis tu tanya dia, "AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?"
Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER."
So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???"
Pompuan tu jawab, "BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER NGAN
HOUSEMATE SAYA."
So polis tu kata, "YE KER? (sambil tergelak) MARI SINI, KELUAR JAP"
Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"

Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg malam tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna putih (wira) cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer. Tak pasal2 kena saman RM1000 dan gantung lesen 1 tahun.



Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.



Baca seterusnya...

Masak Apa Pagi Ni?? Bleh Try Masakan Ni Kalu Mahu..

Friday, January 08, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:








Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.




Baca seterusnya...

1.07.2010

Rumah Mesra Alam

Thursday, January 07, 2010 by Mr PenyuBiru · 0 comments Baca seterusnya!
Labels:








Baca seterusnya...

Kerja bahagian pengiklanan ni memerlukan kreativiti yang tinggi

Thursday, January 07, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:








Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.




Baca seterusnya...

1.06.2010

haha... kesian lalat-lalat tu... takde keje punyer pasal

Wednesday, January 06, 2010 by Mr PenyuBiru · 6 comments Baca seterusnya!
Labels:








Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.




Baca seterusnya...

Ini baru dikatakan cinta sampai mati

Wednesday, January 06, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
They say love knows no boundaries, but this is taking it a little too far. A Vietnamese man has been sleeping next to his wife's corpse for the last five years.

Le Van, a 55-year-old man from Quang Nam province, Vietnam, lost his wife in 2003. Because he couldn't go to sleep at night without hugging his beloved spouse, he slept on top of her grave for about 20 months. When he couldn't stand the rain and wind anymore, he decided to dig a tunnel into the grave, so he could sleep with his wife. When the kids heard his crazy plan, they did everything they could to stop him, so Le Van had to think of another way he could cuddle up to his wife at night. In 2004 he unearthed her remains, wrapped them in pieces of paper and a clay mould and put a dummy mask on her face. The man has been sleeping next to his dead wife ever since.








Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.




Baca seterusnya...

1.05.2010

Selambe jer mamat ni selesaikan rubik's cube ngan tutup mata

Tuesday, January 05, 2010 by Mistaken Identity · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:




Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.




Baca seterusnya...

Coklat Jemputan Majlis Perkahwinan. Kreatif!

Tuesday, January 05, 2010 by Mr PenyuBiru · 1 comments Baca seterusnya!
Labels:
Jika anda menerima coklat sebegini, korang jangan terlalu gembira kerana coklat ini bukan sebarang coklat. Coklat ini adalah salah satu cara jemputan perkahwinan. Ok jugak idea ni kan, sekurang-kurangnya kalu ade sesape yang tak dapat hadir ke majlis kahwin tersebut, diorang dapat makan coklat tu. Sesape yang nak kahwin lepas ni, bleh aa tiru cara ni. hehe..







Catcheye. Anda main, kami bayar . Maklumat lanjut baca disini.




Baca seterusnya...

Jangan lupa "Follow"

Jangan Lupa "Like"

Popular Minggu Ini

Entri Santai Terkini

Arkib

Menarik Tertarik